به روز شده در: ۲۳ تير ۱۴۰۴ - ۲۳:۳۰
کد خبر: ۱۷۳۰۹۱
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۵ - ۰۳ دی ۱۳۹۴

علی مطهری:مجلس باید قانونی را برای اداره صداوسیما تصویب کند

روز پنجم ثبت‌نام انتخابات مجلس و روز هفتم خبرگان با حضور 9‌نفره اعضای حزب اعتماد ملی شروع شد و به حضور علی مطهری، حمید رسایی، سعید‌الله بداشتی و مجید انصاری ختم شد. علی مطهری پس از ثبت‌نام در انتخابات مجلس در گفت‌وگو با «وقایع اتفاقیه» از دو کار نکرده‌اش در دوران نمایندگی گفت: از زمانی‌که شورای سرپرستی در صداوسیما تبدیل به شورای نظارت شده است، قانونی برای اداره صداوسیما وجود ندارد.
کارگزاران به‌هیچ‌وجه فهرست مستقل نمی‌دهد
 محمدجواد حق‌شناس در گفت‌وگو با «وقایع اتفاقیه» درباره دلیل حضور 9‌نفره اعضای اعتماد ملی توضیح داده و می‌گوید: ما می‌خواستیم نشان دهیم متحد هستیم.
حضور جهانبخش خانجانی، عضو ارشد کارگزاران کسی که کاندیدای مجلس هم نبود، از حاشیه‌های جالب تالار وزارت کشور محسوب می‌شود. جهانبخش خانجانی درباره رویکرد حزب کارگزاران به «وقایع اتفاقیه» می‌گوید: کارگزاران به‌هیچ‌وجه فهرست مستقل نمی‌دهد و این حزب در قالب شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان فهرست ارائه می‌دهد و هیچ‌وقت به‌صورت گروهی ثبت‌نام نمی‌کنیم. 
دوست داشتم دو کار انجام دهم که نشد. . . 
علی مطهری حتی اگر دل‌و‌دماغ گذشته را هم نداشته باشد به‌هر‌حال حرف‌های جالبی برای خبرنگاران دارد. وی در جمع خبرنگاران می‌گوید: برای تأیید صلاحیت‌شدن اعتراض می‌کنم اما التماس نمی‌کنم. وی در گفت‌وگو «وقایع اتفاقیه» درباره کارهای انجام نشده‌اش پاسخ داده است: 
چه کار انجا‌م‌نداده‌ای در این دو دوره  دوست داشتید انجام بدهید اما در انجام آن موفق نشدید؟ 
قانون اداره و نظارت بر صداوسیما قانون مهمی بود که متأسفانه موفق نشدیم در این دو دوره انجام دهیم. همچنین در این دوره تلاش کردم تا قانون جامع رسانه‌ها را پیگیری و به سرانجام برسانم که متأسفانه فرصت نشد در این دوره کار را انجام دهم. 
مگر صداوسیما چه مشکلی داشت که قانون نظارت بر صداوسیما را پیگیری کردید؟ 
قانون صداوسیما بسیار روشن است و نیازی به توضیح و تفسیر ندارد. از زمانی‌که شورای سرپرستی در صداو‌سیما تبدیل به شورای نظارت شده است قانونی برای اداره صداوسیما وجود ندارد. اکنون برفعالیت‌های صداوسیما فقط شورای نظارت رسیدگی می‌کند و به تعبیری بهتر می‌توان گفت: قانونی برای اداره صداوسیما وجود ندارد. من در طول فعالیت نمایندگی‌ام تلاش کردم قانون نظارت بر صداوسیما را احیا کنم که متأسفانه این فرصت فراهم نشد؛ وظیفه مجلس این است که قانونی را برای اداره صداوسیما تصویب کند و این کار هنوز به سرانجام نرسیده است با اینکه گام‌های بلندی برای تدوین قانون نظارت بر صدا‌و‌سیما برداشته شده است. 
قانون جامع رسانه‌ای را چطور نتوانستید به سرانجام برسانید؟ هدف این قانون چه بود؟ 
در واقع قانون جامع رسانه‌ای، تکمیل‌شده قانون مطبوعات است و دوست داشتم به نتیجه برسد که متأسفانه این‌گونه نشد. 
در کشور ما قانون زیاد تصویب می‌شود اما نظارت بر اجرای آن چه تضمینی دارد؟ 
تا‌ حد زیادی این نظارت انجام شده است. یکی از دغدغه‌های من درباره نمایندگی مجلس نظارت بر اجرای قانون است. یکی از وظایف نمایندگی، نظارت بر حسن اجرای قانون است؛ در سال‌های گذشته من پیگیر این ماجرا  بودم که متأسفانه نشد. استیضاح و سؤال ازجمله فعالیت‌ها و مسئولیت‌های نمایندگان مجلس است که به عنوان وظیفه نمایندگی باید پیگیر آن باشند. اگر مجلس به‌صورت واقعی تشکیل شود و نمایندگان واقعی مردم باشند، خیلی از کار‌ها را در کشور می‌تواند انجام دهد، بنابراین  باید تلاش کنیم نمایندگان خوش فکر، غیروابسته، آزاده که وام‌دار کسی یا گروهی نباشند و به قانون‌گذاری و نظارت به‌درستی عمل کنند، روی کار بیایند و لازم است تحولاتی درون مجلس از  اصلاح آیین‌نامه داخلی و نوع مدیریت آن انجام شود.
تصویر روز
خبر های روز