به روز شده در: ۱۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۸
کد خبر: ۶۹۴۱۴۱
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۶ - ۰۵ خرداد ۱۴۰۴

بیش از ۵۰ درصد تحریم‌ها بعد از مذاکرات شروع شد!

روزنو :رامپ، دو هفته بعد از ورودش به کاخ سفید، تداوم سیاست فشار حداکثری علیه ایران را امضا کرد. از آن زمان تاکنون تقریباً هفت تحریم علیه ایران اعمال شده، اما نکته عجیب ماجرا این است که بخش زیادی از این تحریم‌ها (چهار تحریم) با شروع دور جدید مذاکرات با ایران، اعمال شد.

ترامپ، دو هفته بعد از ورودش به کاخ سفید، تداوم سیاست فشار حداکثری علیه ایران را امضا کرد. از آن زمان تاکنون تقریباً هفت تحریم علیه ایران اعمال شده، اما نکته عجیب ماجرا این است که بخش زیادی از این تحریم‌ها (چهار تحریم) با شروع دور جدید مذاکرات با ایران، اعمال شد.

بیش از ۵۰ درصد تحریم‌ها بعد از مذاکرات شروع شد!

این تحریم‌ها در کنار فضاسازی رسانه‌های صهیونیستی در مورد احتمال حمله قریب‌الوقوع آنها به ایران و مواضع متناقضی که تیم مذاکره‌کننده آمریکایی در مورد مذاکرات با ایران، مطرح می‌کند، تکرار مواضع و اقدامات پیشین آمریکایی‌ها علیه ایران است. ترکیب این مواضع متناقض علیه ایران علی‌رغم ادعا‌ها و اظهارات رسانه‌ای، علاوه بر اینکه خدشه‌ای بر تصویر آمریکای غیرقابل‌اعتماد در اذهان ایرانی‌ها وارد نکرد، نشان داد آمریکایی‌ها تنها به دنبال آن هستند که با زیاده‌خواهی و اعمال فشار، ایران را تضعیف و وادار به پذیرش خواسته‌های خود کنند.

۶۰ درصد تحریم‌های ترامپ فقط از زمان شروع مذاکره با ایران

۲۷ فروردین همزمان با شروع دور اول مذاکراتی ایران و آمریکا، وزارت خزانه‌داری آمریکا، تحریم‌هایی را علیه یک پالایشگاه مستقل چینی به بهانه خرید نفت از ایران اعمال کرد. آمریکا این پالایشگاه مستقل مستقر در چین به نام تی‌پات را به‌خاطر نقش این پالایشگاه در خرید بیش از یک‌میلیارد دلار نفت خام ایران، تحریم کرد. سه روز بعد از پایان دور سوم مذاکراتی ایران و آمریکا یعنی ۹ اردیبهشت‌ماه، وزارت خزانه‌داری آمریکا این بار تحریم‌هایی علیه ۶ فرد و ۶ نهاد در ایران و چین اعمال کرد. این تحریم‌ها که گفته می‌شد به خاطر مدیریت آنچه، شبکه تأمین قطعات و مواد لازم برای تهیه سوخت موشک‌های بالستیک سپاه، خوانده می‌شد، اعمال شده است، علیه شرکتی ایرانی به نام «سامان تجارت بارمان» و شرکت چینی «شنژن آمور لجستیکس»، اعمال شده است.

آمریکایی‌ها رسم اعمال تحریم و اعمال فشار علیه ایران را در دور چهارم مذاکراتی هم ادامه دادند و دو روز بعد از برگزاری چهارمین دور مذاکراتی ایران و آمریکا، شبکه حمل‌ونقل دریایی ایران را تحریم کردند در این لیست تحریم‌ها، نام ناوگانی موسوم به سایه وجود دارد که آمریکایی‌ها ادعا می‌کنند، از طریق چند شرکت پوششی، اپراتور‌های بندری و واسطه‌هایی در چین، هنگ‌کنگ، درآمد‌های میلیارددلاری برای ایرانیان همراه داشته است. آمریکایی‌ها در آستانه پنجمین دور مذاکراتی هم تحریم‌هایی علیه بخش ساخت‌وساز ایران اعمال کردند. اینها تقریباً تمام تحریم‌هایی است که واشنگتن، همزمان با شروع مذاکرات با ایران، آنها را علیه ایران فعال کردند.

با این حساب، تقریباً بیش از ۶۰ درصد تحریم‌های اعمالی در دولت جدید آمریکا، تنها در زمان مذاکره با آمریکایی‌ها اعمال شده است، محدودیت‌هایی که چند هدف مشخص را علیه ایران دنبال می‌کند؛ اعمال این تحریم‌ها نشان می‌دهد آمریکایی‌ها نه‌تنها از به‌کارگیری سیاست فشار حداکثری علیه ایران عقب ننشستند، بلکه دایره این فشار را تنگ‌تر کردند، اعمال این تحریم‌ها چند روز بعد از برگزاری جلسات مذاکراتی، هم نوعی اهرم فشار برای مذاکره‌کنندگان در جهت اجرای خواسته‌های آنها به شمار می‌رفت، هم در راستای تأیید این گزاره بود که اگرچه مذاکرات با ایران در جریان است، اما تغییری در سیاست‌های آمریکا در مورد ایران ایجاد نشده است.

ویژه روز
تصویر روز
خبر های روز