
ناتوانی جنسی چیست و دلایل وقوع آن کدامند؟
ناتوانی جنسی چیست؟
به راست یا شق شدن آلت تناسلی مرد «نعوظ» میگویند. برای این که این اندام جنسی به نعوظ برسد باید بین قسمتهای مختلف بدن هماهنگی به وجود بیاید. به نعوظ نرسیدن از جمله مشکلات جنسی است که در آقایان مشاهده میشود. مردان تنها به این دلیل که میخواهند، نمیتوانند به نعوظ برسند. بلکه برای رسیدن به نعوظ باید بین اعصاب محیطی و مرکزی، مغز، عروق خونی وریدی و شریانی و ورود جریان خون به آلت تناسلی و خارج نشدن از آن، هورمونهای خونی و روان فرد هماهنگی به وجود بیاید.
وقتی تمام قسمتهای گفته شده با یکدیگر بهطور هماهنگ کار کنند، دو جسم اسفنجمانند که در داخل آلت جنسی قرار دارند، پر از خون میشوند که باعث سفت و بزرگ شدن آلت تناسلی خواهند شد. وجود هر نوع مشکل در قسمتهای گفته شده باعث خواهد شد که نعوظ فرد بهدرستی انجام نشود و فرد به ناتوانی جنسی دچار گردد.
علل ایجادکننده ناتوانی جنسی
عوامل بسیار زیادی وجود دارد که در نهایت میتواند باعث ایجاد ناتوانیهای جنسی در آقایان شود. این مشکل خود میتواند ریشه در مشکلات دیگر داشته باشد، از جمله این موارد میتواند به اختلالات عصبی، سلامت روانی و جسمی اشاره کرد که در ادامه به معرفی و بررسی عللهای ایجاد این عارضه در آقایان خواهیم پرداخت.
· بررسی عوامل جسمانی
یکی از علل اصلی در بروز اختلالات نعوظ و عدم ثبات آن میتوان به عوامل جسمانی اشاره کرد این عوامل در نهایت میتواند باعث بروز این عارضه شود. از مهمترین عوامل جسمانی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1. برخورداری از مشکلات قلبی
2. داشتن کلسترول در خون به میزان بالا
3. بسته شدن رگهای خونی
4. وجود انواع جراحتها در آلت تناسلی آقایان
5. مبتلا بودن به بیماری دیابت
6. برخورداری از اضافه وزن بسیار بالا
7. مبتلا بودن به سندروم سوخت و ساز
8. مبتلا بودن به بیماری پارکینسون
9. مبتلا بودن به بیماری ام اس
10.مصرف بیش از اندازه سیگار، قلیان و تنباکو
11.مصرف بیش از اندازه به الکل و اعتیاد به آن
12.عدم برخورداری از خواب کافی
13.ایجاد عارضه های نخاعی
· بررسی عوامل روانی
از دیگر عواملی که میتوان در فرایند ناتوانی جنسی آقایان تاثیرگذار باشد، عوامل روانی هستند که فرد را تحت الشعاع قرار میدهند. از این رو در ادامه به معرفی این علل میپردازیم:
1. افسردگی
- مشکلات رابطه با شریک زندگی
- استرس و خستگی
- فعالیت بدنی پایین
- اختلالات اضطرابی
- سابقه ترومای جنسی
- سیگار، الکل و مواد مخدر
- عوارض جانبی برخی داروها
علائم کاهش میل جنسی
اصلیترین نشانه کم شدن میل جنسی شما در مقایسه با میزان علاقهتان نسبت به قبل است. دیگر علائم عبارتاند از:
· کاهش افکار جنسی
· احساس ناراحتی از کم شدن میل جنسی
· عدم علاقه یا کاهش آن نسبت به هر نوع رابطه جنسی
انواع اختلالات جنسی مربوط به آقایان
اختلالات یا به عبارتی عیوب ویژه مرد عبارتند از اختلال در نعوظ (عنن)، بریده بودن آلت تناسلی (جب) و کشیده شده بودن بیضهها یا وجود نقص در آنها (خصاء).
1. اختلال در نعوظ
جریان شدید خون در آلت تناسلی مرد در هنگام برقراری رابطه جنسی سبب سفتی یا نعوظ آلت میشود. اختلال نعوظ یا عنن (بر وزن ثمن)، نوعی ناتوانی جنسی است که در آن آلت تناسلی مرد حالت نعوظ پیدا نمیکند و قادر به برقراری رابطه جنسی نیست یا این که نعوظ نمیتواند به شکلی که مرد بتواند رابطه جنسی کاملی را برقرار کند، ادامهدار باشد. علل این اختلال بسیار زیاد و متنوع است؛ از جمله بیماریها و مشکلات قلبی و عروقی، اضافه وزن و چاقی، سبک زندگی ناسالم، استرس، اضطراب و غیره.
2. اختگی یا خصاء
خصاء به معنای اختگی است و به کسی گفته میشود که بیضههای او کشیده شده یا ناقص باشد. به کسی که چنین نقصی داشته باشد، خصی میگویند. در واقع هر مردی که بیضههایش کشیده شده یا ناقص باشد، به شکلی که کارایی درست و کاملی نداشته باشد و قدرت بارور کردن را از دست داشته باشد، اعم از این که قوه شهوت داشته باشد یا نداشته باشد و اعم از این که به جهت کامل بودن غدد خود، توانایی انزال (خروج منی) داشته باشد یا نداشته باشد و اعم از این که توانایی نعوظ داشته باشد یا نداشته باشد، دارای این مشکل محسوب میشود.
3. بریده بودن آلت تناسلی
ممکن است تمامى یا مقدارى از آلت تناسلی مردی قطع شده باشد، به گونهاى که کمتر از مقدار ختنهگاه باقى بماند. به چنین حالتی «جَبّ» و به فرد آلتبریده «مَجبوب» گویند. گاهی ممکن است فقط قسمتى از آلت تناسلی مرد قطع شده باشد، اما به مقدار ختنهگاه مانده باشد. در این حالت اگر به وی «مجبوب» اطلاق کنند، اما احکام فرد سالم بر او جارى است. با این حال باید دقت داشت این فرد احتمالا نه مشکلی در نعوظ دارد نه آن که بیضههای او مشکل دارد، بلکه تنها آلت تناسلی او بریده شده است.
انواع اختلالات جنسی مربوط به خانمها
1. وجود مانعی گوشتی یا استخوانی در ورودی واژن یا قرن
هنگامی که در ناحیه ورودی واژن زن و مدخل دستگاه تناسلی یعنی همان محل نزدیکی، بافت گوشتی یا استخوانی وجود داشته باشد که مانع ورود آلت تناسلی مرد به آن شود و یا تنفر متعارف مرد از ایجاد رابطه زناشویی را به دنبال داشته باشد به آن قرن میگویند. از نظر پزشکی به این پدیده شاخی بودن سلولهای ناحیه ورودی واژن یا وجود نسوج سخت غضروفی در مجرای مهبل که مانع از انجام اعمال زناشویی است، گویند. به زنی که دارای چنین مشکل جنسی باشد، قرناء گفته میشود.
2. افضاء
افضاء به نوعی مشکل جنسی گفته میشود که در آن یک ارتباط غیرطبیعی (یکی شدن) در مجرای ادرار و واژن (مهبل) یا مجرای واژن (مهبل) و مجرای مقعد یا بر طبق یک نظر، یکی شدن مجاری ادرار، واژن و مقعد به وجود بیاید. این نوع مشکل ممکن است به وسیله انگشت یا هر نوع وسیله دیگری پدید آمده باشد.
درمان اختلالات جنسی
درمان ضعف دستگاه تناسلی مردان، بر اساس علت ناتوانی جنسی است بهعنوان مثال:
1. بررسی داروهای مصرفی
اگر علت ناتوانی جنسی منشاء داروئی دارد مثلاً داروهای افسردگی، فشارخون و داروهای قلبی و عروقی و غیره باید در جهت تبدیل آنها به داروهائی که حداقل عوارض جنسی را دارند با مشورت پزشک متخصص مربوطه اقدام شود.
2. روان درمانی
در موارد ناتوانی جنسی با منشاء روحی و روانی باید از نظر روان کاوی و روان درمانی از یک روانکار برجسته استمداد کرد و فرد باید کاملا یک دروه روان درمانی را طی کند.
3. مشاوره عروقی
در موارد ناتوانی جنسی با منشاء عروقی که دو عامل شایع آن نشت وریدی و تنگی شریان آلت هستند باید مشاوره عروقی انجام شود و در صورت امکان اگر خون رسانی به آلت به علت تنگی شریان مختل شده باید محل تنگی رفع شود. متأسفانه درمان داروئی برای موارد بامنشاء نشت وریدی وجود ندارد و در موارد شدید آن باید عمل جراحی و تعبیه پروتز بهعنوان درمان نهائی است.
4. درمان داروئی
امروزه داروهای رایج در بازار ویاگرا، تادلافیل و وردنافیل هستند که جهت اصلاح نعوظ توسط بیماران استفاده میشوند. این داروها که مهارکننده آنزیم فسفودی استراز هستند باعث گشادی رگهای آلت و خون رسانی بیشتر و باعث سفتی آلت و نعوظ قوی میشوند. از عوارض این داروها میتوان به گرگرفتگی، داغ شدن بدن، سردرد و اختلال در دید و دردهای عضلانی اشاره کرد. مصرف این داروها باید حتماً تحت نظر متخصص انجام شود.
5. استفاده از واکیوم
واکیوم وسیلهای است که قبل از مقاربت آلت تناسلی را داخل آن قرار داده میشود و باعث مکش خون به داخل آلت میشود که به خاطر عوارض پوستی و غیره و عدم روش درمانی مؤثر توصیه نمیشود.
6. کاشت پروتز در داخل آلت تناسلی
امروزه بهعنوان آخرین روش درمانی در ناتوانی های جنسی از کاشت پروتز در داخل آلت تناسلی استفاده میشود. در این روش پروتزهای قابل اتساع با پمپ و یا پلاستیکی انعطاف پذیر در داخل اجسام کاونروزا آلت کاشته میشوند و فرد موقع مقاربت و با ایجاد نعوظ مصنوعی کار خود را انجام میدهد.