
آمادگی کامل کشور برای تأمین کالاهای اساسی
خبرگزاری ایسنا: معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با تأکید بر نبود نگرانی در تأمین کالاهای اساسی، از برنامهریزی دقیق برای تنظیم بازار، تأمین نیاز ایام محرم و حرکت همزمان به سمت خودکفایی در تولید محصولاتی همچون برنج خبر داد.
اکبر فتحی - معاون امور برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی - با اشاره به وضعیت مناسب ذخایر کالاهای اساسی اظهار کرد: اگر در روزهای آینده مجدداً با بحران مواجه شویم، مشکلی در تأمین کالاها نخواهیم داشت. خوشبختانه اکنون وضعیت ذخایر بسیار عالی است و هیچگونه نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
وی درباره قیمت برنج که این روزها افزایشی بوده و اینکه چگونه روند آن کاهشی خواهد شد؟ گفت: علاوه بر واردات برداشت برنج داخلی نیز آغاز شده و همین موضوع به افزایش عرضه و متعادل شدن قیمتها کمک خواهد کرد. در حال حاضر، با استفاده از برنج تولید داخل و واردات هدفمند، بازار به سمت آرامش حرکت میکند.
خودکفایی در تولید برنج؛ هدفی میانمدت
فتحی با اشاره به برخی اظهارنظرها مبنی بر اینکه چرا همزمان با تأکید بر خودکفایی، واردات انجام میشود، گفت: خودکفایی هدفی نیست که در یک سال محقق شود. همانطور که وزیر جهاد نیز اشاره کردند، خودکفایی در برنج بهصورت برنامهریزیشده و در افق چند سال آینده دنبال میشود.
وی ادامه داد: با توجه به محدودیت منابع آبی و تمرکز کشت برنج در استانهای شمالی، تمرکز ما بر افزایش عملکرد در واحد سطح و اصلاح ارقام برنج است. با انجام این اقدامات، بهتدریج واردات کاهش مییابد و سهم تولید داخلی افزایش پیدا میکند. هرچند همچنان باید پاسخگوی نیاز مصرفی کشور باشیم و این نیاز را از طریق ترکیبی از تولید داخل و واردات تأمین میکنیم.
بازار گوشت قرمز تحت کنترل است
معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره نوسانات اخیر در بازار گوشت قرمز و مرغ نیز توضیح داد: افزایشی که در برخی موارد مشاهده شد، ناشی از گرانی غیرمنطقی غیر رسمی بود، نه افزایش رسمی قیمت. گوشت قرمز از جمله کالاهایی است که قیمت آن تثبیت شده و افزایش نداشته است.
وی تصریح کرد: بالای ۹۲ درصد نیاز کشور به گوشت قرمز از محل تولید داخلی تأمین میشود و در عمل میتوان گفت که ۱۰۰ درصد آن نیز از داخل قابل تأمین است. تنها حدود ۷ درصد واردات داریم که هدف از آن، تعدیل قیمتهاست؛ چرا که قیمت تمامشده داخلی با قیمت جهانی تفاوت دارد.
بازگشت به شرایط پیش از بحران
فتحی با اشاره به تحولات اخیر ناشی از درگیریهای منطقهای، اظهار کرد: در سیاست تنظیم بازار مقرر شده که افزایش قیمت نداشته باشیم و حتی روند کاهش قیمت در برخی اقلام دنبال شود. هدف این است که به قیمتهای پیش از بحران ۱۲ روزه بازگردیم. کالاهایی که مشمول قیمتگذاری هستند یا از طریق افزایش عرضه باید تعدیل شوند، هماکنون در شرایط متعادلتری قرار گرفتهاند.
وی افزود: در خصوص کالاهای اساسی و مواد غذایی پرمصرف مردم، ما شاهد افزایش قیمت محسوسی نبودهایم و شرایط به حالت قبل بازگشته است. هرچند در برخی استانها به دلیل افزایش سفرها و تقاضا، نوساناتی رخ داد، اما با عادی شدن شرایط، بازار نیز متعادل شده است.
تأمین ویژه برای ایام محرم
فتحی با اشاره به اقدامات انجامشده برای تأمین کالاهای مورد نیاز ایام محرم گفت: همکاران ما در شرکت پشتیبانی امور دام و شرکت بازرگانی دولتی ایران، سهمیههای ویژهای برای تأمین اقلام اساسی مانند برنج، گوشت قرمز، گوشت مرغ و سایر کالاهای پرمصرف در این ایام اختصاص دادهاند.
وی در پایان افزود: همانند سالهای گذشته، این اقلام از طریق استانها و با هماهنگی نهادهای مسئول در اختیار هیئات مذهبی، دستهجات و عموم مردم قرار گرفته و هیچگونه نگرانی بابت تأمین مواد پروتئینی در این ایام وجود ندارد.