
افشای نقش جاسوس امآی۶ در اقدامات آژانس علیه ایران
روزنو :یک مأمور بدنام سرویس جاسوسی انگلیس (ام آی ۶) از طرف لندن به آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) نفوذ کرده است. این مأمور، «نیکلاس لانگمن» یک مأمور اطلاعاتی کهنهکار است که ادعا میکند به طراحی جنگ اقتصادی غرب علیه ایران کمک کرده است.
رسانه آمریکایی در گزارشی نوشت: «اسناد محرمانه فاش شده نشان میدهد که یک جاسوس کهنهکار انگلیسی که خود را مسئول تحریمهای ایران میداند، به آژانس بینالمللی انرژی اتمی نفوذ کرده است.»

پس از سوءاستفاده رژیم صهیونیستی و آمریکا از گزارش مغرضانه «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه ایران، احتمال همکاری این نهاد بینالمللی با دشمنان ملت ایران بیش از پیش قوت گرفت.
در همین راستا، رسانه آمریکایی «گریزون» نوشت: «اسناد محرمانه فاش شده نشان میدهد که یک جاسوس کهنهکار بریتانیایی که خود را مسئول تحریمهای ایران میداند، به آژانس بینالمللی انرژی اتمی نفوذ کرده است. این اسناد، بیانیههای ایران علیه ایران مبنی بر تبانی مخفیانه این نهاد ناظر هستهای با دشمنان ایران را تقویت میکند.»
طبق گزارش این رسانه، یک مأمور بدنام سرویس جاسوسی انگلیس (ام آی ۶) از طرف لندن به آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) نفوذ کرده است. این مأمور، «نیکلاس لانگمن» یک مأمور اطلاعاتی کهنهکار است که ادعا میکند به طراحی جنگ اقتصادی غرب علیه ایران کمک کرده است.
رسانه آمریکایی درباره لانگمن نوشت: «هویت لانگمن ابتدا در گزارشهای روزنامهنگاری در مورد نقش او در منحرف کردن اتهامات مبنی بر نقش داشتن اطلاعات انگلیس در مرگ پرنسس دایانا مطرح شد. او بعداً توسط مقامات یونانی به نظارت بر آدمربایی و شکنجه مهاجران پاکستانی در آتن متهم شد. در هر ۲ مورد، مقامات انگلیس دستور سانسور صادر کردند و مطبوعات را از انتشار نام او منع کردند. اما رسانههای یونانی که چنین تعهدی نداشتند، تأیید کردند که لانگمن یکی از نیروهای امآی ۶ است که از سفارت انگلیس در آتن خارج شده است.»
گریزون رزومه این مأمور کارکشته انگلیسی را در مجموعهای از اسناد فاششده که جزئیات فعالیتهای یک منبع اطلاعاتی پرکار انگلیس، را شرح میداد، کشف کرد. این رسانه آمریکایی تصریح کرد: «زندگینامه لانگمن نشان میدهد که او تیمهای بزرگ بین سازمانی را برای شناسایی و مقابله با گسترش فناوری سلاحهای هستهای، شیمیایی و بیولوژیکی، از جمله با استفاده از ابزارهای فنی نوآورانه و تحریمها، رهبری کرده است.»
رسانه آمریکایی نوشت: «به طور خاص، این مأمور ام آی ۶ میگوید که "از طریق حمایت از آژانس بینالمللی انرژی اتمی و سازمان منع سلاحهای شیمیایی و از طریق مشارکتهای بینالمللی سطح بالا، برای جلوگیری از گسترش سلاحهای کشتار جمعی تلاش کرده است.»
رزومه لانگمن به او به خاطر ایفای نقش اصلی در سازماندهی رژیم تحریمها علیه ایران با «[ایجاد] روابط بسیار مؤثر و متقابلاً حمایتی در سراسر دولت و با همکاران ارشد آمریکایی، اروپایی، خاورمیانه و خاور دور برای استراتژی» بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۲ اعتبار میبخشد. او در زندگینامه خود به این موضوع افتخار میکند که این دستاورد «موفقیت دیپلماتیک بزرگ [توافق] هستهای و تحریمهای ایران را ممکن ساخته است.»
گریزون با اشاره به دغدغه ایران از احتمال همکاری فزاینده آژانس با رژیم صهیونیستی و دیگر دشمنان این کشور نوشت: «نفوذ لانگمن در آژانس به اعلامیههای ایران مبنی بر تبانی این نهاد بینالمللی تنظیم مقررات هستهای با غرب و اسرائیل برای تضعیف حاکمیت خود، اعتبار میبخشد. دولت ایران اعلام کرده است که آژانس بینالمللی انرژی اتمی هویت دانشمندان هستهای ارشد خود را در اختیار اطلاعات اسرائیل قرار داده و ترور آنها را ممکن ساخته و اطلاعات حیاتی در مورد تأسیسات هستهای که در جریان حمله نظامی آنها در ژوئن امسال بمباران شده بود، در اختیار ایالات متحده و اسرائیل قرار داده است.»
رسانه آمریکایی اذعان کرد: «۱۲ ژوئن، تحت هدایت رافائل گروسی، آژانس گزارشی آشکارا سیاسی منتشر کرد که در آن ادعاهای مشکوک گذشته برای متهم کردن ایران به نقض پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای تکرار شده بود. روز بعد، اسرائیل به این کشور حمله کرد و ۹ دانشمند هستهای و همچنین بسیاری از مقامات ارشد نظامی و صدها غیرنظامی را ترور کرد.»
گریزون افزود: «اگرچه مقامات ایرانی ممکن است از دخالت چهرهای مرموز مانند لانگمن در امور آژانس بینالمللی انرژی اتمی بیاطلاع بوده باشند، اما احتمالاً برای تهران جای تعجب نخواهد بود که این آژانس ظاهراً چندجانبه توسط یک سازمان اطلاعاتی غربی به خطر افتاده باشد.»
رسانه آمریکایی با اشاره به تلاشهای مکرر دولت انگلیس برای سانسور هرگونه اطلاعاتی درباره لانگمن نوشت: «در سال ۲۰۱۶، لانگمن به عنوان یکی از اعضای نشان سنت مایکل و سنت جورج منصوب شد. در آن زمان، این مأمور مخفیِ فرضی، به دلیل اینکه در دو نوبت جداگانه به عنوان مأمور ام آی ۶ در ملاء عام «شفافسازی» شده بود، مورد تردید قرار گرفت.»
گریزون افزود: «ابتدا، در سال ۲۰۰۱، «استیون دوریل»، روزنامهنگار و نویسنده انگلیسی، فاش کرد که لانگمن چند هفته قبل از تصادف مرگبار رانندگی پرنسس دایانا در پاریس در ۳۱ آگوست ۱۹۹۷ به این شهر رسیده بود و متعاقباً به انجام «عملیات اطلاعاتی» برای منحرف کردن گمانهزنیهای گسترده عمومی مبنی بر اینکه اطلاعات بریتانیا مسئول مرگ اوست، متهم شد.»
رسانه آمریکایی ادامه داد: «سپس، در سال ۲۰۰۵، مقامات یونانی لانگمن را به همدستی در ربودن و شکنجه ۲۸ پاکستانی در آتن متهم کردند. این پاکستانیها، که همگی کارگران مهاجر بودند، مظنون به ارتباط با افرادی بودند که متهم به ارتکاب بمبگذاریهای هفتم ژوئیه ۲۰۰۵ در لندن بودند. هنگامی که رسانههای یونانی از لانگمن به عنوان مأمور امآی ۶ که بر شکنجه مهاجران نظارت داشته است، نام بردند، رسانههای خبری انگلیس عموماً از دستور سانسور رسمی دولت پیروی کردند و هنگام گزارش این رسوایی، هؤیت او را پنهان نگه داشتند.»
این رسانه تصریح کرد: «لندن هرگونه دخالت انگلیس در شکنجه مهاجران را به شدت تکذیب کرد و جک استراو، وزیر امور خارجه وقت، این اتهام را «کاملاً بیمعنی» خواند. با این حال، در ژانویه ۲۰۰۶، لندن اذعان کرد که مأموران امآی ۶ در واقع در طول شکنجه پاکستانیها حضور داشتند.
گریزون در گزارش خود درباره این جاسوس انگلیسی نوشت: «لانگمن پس از خروج از آتن، به لندن بازگشت تا ریاست بخش ایران در وزارت امور خارجه انگلیس را بر عهده بگیرد، تغییری که اهمیت او برای ام آی ۶ را برجسته میکند و نشان میدهد که دولت انگلیس هیچ تردیدی در مورد روشهای جمعآوری شواهد به اصطلاح بیرحمانه او نداشته است.»
به اذعان این رسانه آمریکایی، «وزارت امور خارجه انگلیس از نزدیک با سرویس اطلاعاتی این کشور همکاری میکند، مأموران ام آی ۶ از وزارت خارجه انگلیس به عنوان یک پوشش استفاده میکنند. سازمان سیا (سرویس جاسوسی آمریکا) نیز رویکرد مشابهی دارد.»
همکاری ام آی ۶ با موساد
گریزون با اشاره به نقش لانگمن در رویکرد ضدایرانی لندن نوشت: «لانگمن در حالی که از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۸ ریاست بخش ایران در وزارت امور خارجه را بر عهده داشت، بر تیمی نظارت داشت که به دنبال "توسعه درک" از "برنامه هستهای" دولت ایران بود. دقیقاً مشخص نیست که این "درک" شامل چه چیزی بوده است. اما این سند روشن میکند که لانگمن سپس "در میان "سازمانهای اروپایی، آمریکایی و خاورمیانهای" در مورد آن ارزیابی "اعتماد ایجاد کرد" تا "برنامه هستهای ایران را به تأخیر بیندازد و ایران را برای مذاکره تحت فشار قرار دهد."»
رسانه آمریکایی افزود: «اشاره به "سازمانهای خاورمیانهای" به شدت به همکاری ام آی ۶ با سرویس اطلاعاتی موساد اسرائیل اشاره داشت.»
گری زون در ادامه گزارش خود تصریح کرد: «ایران هرگونه ادعایی مبنی بر جاهطلبی برای داشتن سلاحهای هستهای را رد کرده است. انکارهای ایران توسط یک ارزیابی اطلاعات ملی ایالات متحده در نوامبر ۲۰۰۷ تأیید شد. این ارزیابی برای چندین سال بدون تغییر باقی ماند و طبق گزارشها، علیرغم اظهارات مداوم بنیامین نتانیاهو مبنی بر اینکه ایران در آستانه توسعه سلاح هستهای است، موساد نیز با ارزیابی اطلاعاتی آمریکا موافق بود.»
همپوشانی فعالیتهای لانگمن در آژانس و فشارهای جهانی علیه ایران
رسانه آمریکایی در ادامه به نقل از اسناد خود نوشت: «نگرشهای بینالمللی دولتها نسبت به ایران بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۲ به طور ناگهانی تغییر کرد. در این دوره، در حالی که اسرائیل عملیات مخفی مرگبار خود را علیه دانشمندان هستهای ایران افزایش داد، کشورهای غربی و نهادهای بین دولتی مجموعهای از اقدامات تنبیهی شدید را علیه این کشور آغاز کردند.»
گری زون افزود: «این دوره دقیقاً با دوران تصدی لانگمن در مرکز مبارزه با گسترش سلاحهای هستهای وزارت امور خارجه انگلیس همپوشانی داشت. بیوگرافی او نشان میدهد که او از این موقعیت برای تأثیرگذاری بر آژانس بینالمللی انرژی اتمی و سایر سازمانهای وابسته به سازمان ملل متحد برای دامن زدن به یک کمپین خصومت جهانی علیه ایران استفاده کرده است.»
با این وجود، رسانه آمریکایی با اشاره به گزارش «بی بی سی» رسانه وابسته به خاندان سلطنتی انگلیس تصریح کرد: «گزارش بیبیسی در مورد اقدامات غرب علیه ایران اذعان داشت که مقامات اروپایی صرفاً به تهران مشکوک بودند، اما اتهامات آنها علیه ایران فاقد مدرک محکمی بود. در پشت صحنه، لانگمن، ادعای اعتبار برای کمک به مشروعیت بخشیدن به اتهامات علیه ایران را داشت.»
دسترسی رژیم صهیونیستی به اطلاعات آژانس از تأسیسات ایران
گری زون در ادامه نوشت: «در سال ۲۰۱۵، ایران و قدرتهای جهانی توافق برجام را منعقد کردند. طبق مفاد برجام، ایران موافقت کرد که فعالیتهای تحقیقاتی هستهای خود را در ازای کاهش تحریمها محدود کند. در سالهای پس از آن، به آژانس بینالمللی انرژی اتمی دسترسی تقریباً نامحدودی به مجتمعهای هستهای تهران داده شد. در طول این مسیر، بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی اطلاعات گستردهای از این سایتها، از جمله عکسهای دوربینهای نظارتی، دادههای اندازهگیری و اسناد، جمعآوری کردند.»
رسانه آمریکایی افزود: «دولت ایران از آن زمان آژانس را به ارائه اطلاعات فوق سری دانشمندان هستهای خود به اسرائیل متهم کرده است. در همین راستا اسناد داخلی آژانس بینالمللی انرژی اتمی که در ماه ژوئن امسال فاش شد، نشان میدهد که رافائل گروسی، دبیرکل آژانس، رابطه بسیار نزدیکتری با مقامات اسرائیلی نسبت به آنچه قبلاً شناخته شده بود، داشته است و نشان میدهد که او از روابط صمیمانه خود با تلآویو برای حفظ موقعیت فعلی خود استفاده کرده است.»
رسانه آمریکایی افزود: «اما خیلی قبل از اینکه گروسی با حمایت غرب و اسرائیل به صدر آژانس بینالمللی انرژی اتمی برسد، به نظر میرسد که یک مأمور اطلاعاتی انگلیس که در بیوگرافی خود مسئولیت مهندسی حمله اقتصادی غرب به ایران را بر عهده گرفته بود، به این آژانس نفوذ کرده است.»