به روز شده در: ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۶:۳۹
کد خبر: ۷۰۴۲۲۴
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۴ - ۰۴ مرداد ۱۴۰۴

لایحه انتشار محتوای خبری در فضای مجازی شگفتی دولت پزشکیان است!

روزنو :رئیس جمهور روز دوم مرداد لایحه دو فوریتی «مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی» را برای بررسی و تصویب به مجلس فرستاد. این اقدام با واکنش رو‌به‌رو شد. کامبیز نوروزی، حقوقدان، در یادداشتی به انتقاد از این لایحه پرداخت و گفت: «محتوای اصلی لایحه همان چیزی است که دو سه سال پیش تحت عنوان طرح صیانت از فضای مجازی توسط نمایندگان تهیه و در مجلس مطرح شد. طرحی که به شدت حق آزادی بیان و دسترسی به اطلاعات را از مردم سلب می‌کرد» ستاره صبح در گفت‌و‌گو با غلامعلی رجایی، مشاور رییس پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام به بررسی این موضوع پرداخته که در ادامه می‌خوانید:

لایحه انتشار محتوای خبری در فضای مجازی شگفتی دولت پزشکیان است!

غلامعلی رجایی با اشاره به عدم تناسب این لایحه با وعده‌های انتخاباتی رییس جمهور گفت: لایحه مقابله با «انتشار محتوای خبری در فضای مجازی» شگفتی دولت پزشکیان است.

به گزارش روز نو پزشکیان با روحیه اصلاح طلبی وارد پاستور شد اگر چه وی خود را یک اصلاح طلب اصولگرا می‌داند و در ماجرای وفاق نشان داد که بیشتر اصولگرا است تا اصلاح طلب!

وی افزود: اگرچه این حرف درستی است که «بحث شرافت انسان‌ها است نه خط و خطوط فکری و سیاسی»، اما در مورد دولت ناکارآمدی که از رییس جمهور قبلی به جا مانده بوده و نیرو‌هایی که در دولت سیزدهم بر مناصب و پست‌ها چیده شدند و یک دوره عدم توانمندی خود را به اثبات رسانده‌اند که نباید رودربایستی داشت! نباید به بهانه وفاق مجدداً ناکارآمد‌ها را ابقا کرد. این سبک وفاق فرمول خوبی نبود و منجر به رنجش ستاد‌های رییس جمهور شد.

رجایی لایحه جدید صیانت را در تقابل با خواسته‌های بدنه رأی رییس جمهور دانست و گفت: ماجرای لایحه مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی نیز در ادامه پروژه ناموفق وفاق، منجر به ریزش رأی مسعود پزشکیان خواهد شد. ابقای مدیران پایداری چی در مقام استاندار، فرماندار و مدیران کل باعث رنجش اکثریتی است که با رأی خود نشان دادند خواستار چه نوع دولتی هستند. پزشکیان با این رویکرد در دور دوم ریاست جمهوری‌اش در وضعیتی شکننده قرار خواهد گرفت.

وی در ادامه با اشاره به لزوم قدردانی از ایستادگی مردم طی روز‌های جنگ گفت: در جنگ ۱۲ روزه، جامعه هوشمند ایران هویت خود را در چهارچوب تمامیت ارضی کشور تعیین کرد. درصد بالایی از جامعه که از وضع موجود ناراضی بودند در راه دفاع از میهن همبستگی نشان دادند و ایستادگی کردند. در این ماجرا نکته‌ای باریک‌تر از مو نهفته است. امروز در بطن جامعه این حرکت مشاهده می‌شود. مردم ادامه حکمرانی را با تندروی‌های گذشته نخواهند پذیرفت. جنگ ۱۲ روزه و تصویر وطن دوستی که مردم خلق کردند باید به اتفاقاتی از جمله پایان حبس و حصر محبوسین سیاسی ختم می‌شد که نشد.

وی گفت: لایحه اخیر دولت که تکرار لایحه صیانت معرفی می‌شود، در ادامه مصادره نادرستی است که بعد از جنگ آورده شده و ایستادگی مردمی را به کام تندرو‌ها شیرین کرد. این اقدامات می‌تواند در جامعه منجر به نتایجی عکس شود و مردم در حرکات بعدی عکس العمل متفاوتی نشان بدهند و در نقش یک تماشاچی ظاهر شوند.

مشاور رییس پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر حفظ سرمایه‌های اجتماعی خاطرنشان کرد: اگر حاکمیت و دولت در این برهه حساس مطابق با نظرمردم پیش نرود صف‌های رأی کماکان کوتاه‌تر خواهد شد و اگر چه جامعه نمی‌خواهد کشور مورد تجاوز و اشغال بیگانه قرار بگیرد، اما اگر ایران بار دیگر تنشی را تجربه کند، شاید جامعه دلزده از اقدامات تندرو‌ها این بار جانبداری خود را با رأی سکوت تغییر دهند.

وی در ادامه اظهار داشت: این لایحه مناقشه برانگیز است و در مسیر درگیری اصولگرایی و اصلاح طلبی دولت چهاردهم است که می‌تواند شگفتی دولت پزشکیان باشد. وجهه قالب در این اقدام، غلبه تفکر پایداری است. جریانی تندرو که خود را زیر پرچم وفاق به دولتی که اصلاح طلبی حامی اصلی‌اش بود تحمیل کرد. مردم توقع داشتند دولت چهاردهم دولت ابراهیم رییسی نباشد، اما متاسفانه هر دو دارای وجه مشترک ناکارآمدی هستند.

این کارشناس سیاست داخلی ضمن یادآوری هزینه‌های موازی کاری برای دولت گفت: حاکمیت باید مراکز موازی قانون گذاری را برچیند و اختیارات به مجلسی که به واقع عصاره فضائل ملت است، بازگردانده شود، نه این مجلس که اکثریت پایداری چی نمایندگان اش هستند و صدا و بلندگوی مجلس در اختیار تندرو‌ها است. غلامعلی رجایی در پایان سخنان خود متذکر شد: برخی از مسائل که در شورای عالی فضای مجازی و شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح می‌شود، توسط تابعین رییس جمهور رأی می‌گیرد. بسیاری از این افراد منصوب رییس دولت هستند. چرا آقای پزشکیان نمی‌تواند رأی موافق این افراد را کسب کند؟! چرا بین رییس جمهور و تیم اش هماهنگی وجود ندارد؟! اگر رییس جمهور نمی‌تواند در خصوص وعده‌هایی که به رأی دهندگانش داده از نهاد‌های ذکر شده پاسخ مناسب بگیرد، باید افرادی را که با شعار‌های وی هماهنگ نیستند تغییر دهد.

تصویر روز
خبر های روز