به روز شده در: ۱۲ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۱
کد خبر: ۷۰۰۱۴۲
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۹ - ۱۱ تير ۱۴۰۴

تامین کنندگان سلاح‌های اسراییل کدام کشور‌ها هستند؟

روزنو :شورای روابط خارجی آمریکا می‌گوید رژیم صهیونیستی از زمان تأسیس خود در حدود ۷۷ سال گذشته، بزرگ‌ترین دریافت‌کننده کمک‌های خارجی ایالات متحده بوده و درمجموع به قیمت امروز حدود ۳۱۰ میلیارد دلار (با احتساب تورم) کمک‌های اقتصادی و نظامی دریافت کرده است.

گرچه ممکن است برخی از کشور‌ها کمک پنهانی هم به رژیم صهیونیستی داشته باشند، اما داده‌های رسمی نشان می‌دهد ایالات متحده بزرگ‌ترین تأمین‌کننده تسلیحات به رژیم صهیونیستی در طول پنج دهه گذشته محسوب می‌شود که پس از زمان حملات ۷ اکتبر ۲۰۲۳، میزان تأمین تسلیحات رژیم را به طور چشم‌گیری افزایش داده است. بررسی‌ها از آخرین گزارش مؤسسه واتسن، حاکی از آن است که در سال‌های اخیر، آمریکا بزرگ‌ترین تأمین‌کننده مالی و نظامی رژیم صهیونیستی است؛ طبق گزارش SIPRI، حدود دوسوم از واردات تسلیحاتی رژیم صهیونی از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ توسط آمریکا صورت گرفته است.

تامین کنندگان سلاح‌های اسراییل کدام کشور‌ها هستند؟

به گزارش روز نو، شورای روابط خارجی آمریکا می‌گوید رژیم صهیونیستی از زمان تأسیس خود در حدود ۷۷ سال گذشته، بزرگ‌ترین دریافت‌کننده کمک‌های خارجی ایالات متحده بوده و درمجموع به قیمت امروز حدود ۳۱۰ میلیارد دلار (با احتساب تورم) کمک‌های اقتصادی و نظامی دریافت کرده است.

گفتنی است چیزی حدود ۶۸ درصد از تسلیحات نظامی اسرائیل از ایالات متحده تأمین می‌شود. طبق آخرین آمار‌ها، فقط در یک سال اخیر، ایالات متحده حداقل رقمی حدود ۲۳ میلیارد دلار برای کمک‌های نظامی به رژیم صهیونیستی، تا ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۴ هزینه کرده است. رابطه رژیم صهیونیستی به عنوان فرزند نامشروع آمریکا، در طول عمر ناچیز چند دهه‌ای خود همواره دارای استثنائات زیادی نسبت به سایر جهان بوده است؛ رژیم صهیونیستی بزرگ‌ترین دریافت‌کننده کمک‌های همه جانبه ایالات متحده است، طبق گزارش شورای روابط خارجی CFR، رژیم صهیونیستی علاوه بر کمک‌های اقتصادی قابل توجه بین سال‌های ۱۹۴۶ تا ۲۰۲۴، بالغ بر ۲۲۸ میلیارد دلار (معادل ۲۰۰ میلیارد یورو) حمایت نظامی از ایالات متحده دریافت کرده است.

درباره رابطه استثنایی آمریکا با این رژیم نکته جالب این جاست که رژیم صهیونیستی وقتی اولین اپراتور بین‌المللی جنگنده مشترک F-۳۵ ساخت آمریکا شد ۵۰ مدل از آن را سفارش داد که به عنوان پیشرفته‌ترین جنگنده‌ای که تاکنون ساخته شده، شناخته می‌شود. گفتنی است در سال‌های اخیر، بیشتر کمک‌های خارجی ایالات متحده به رژیم صرف هزینه‌های نظامی می‌شود. از زمان آغاز جنگ رژیم صهیونیستی با حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، ایالات متحده قانونی را تصویب کرده است که حداقل ۱۲.۵ میلیارد دلار کمک نظامی مستقیم به این رژیم ارائه می‌دهد که شامل ۳.۸ میلیارد دلار از یک لایحه در مارس ۲۰۲۴ (مطابق با MOU فعلی) و ۸.۷ میلیارد دلار از یک قانون تخصیص اضافی در‌آوریل ۲۰۲۴ است.

اتحادیۀ اروپا در رتبۀ دوم تامین‌کنندگان سلاح صهیونیست‌ها

طبق گزارش‌های AZA (شبکه خبری QDS)، حداقل پنج کشور اروپایی در سال ۲۰۲۴ به رغم جنایات رژیم صهیونی در غزه معاملات تسلیحاتی خود را افزایش داده‌اند؛ گفتنی است این روند مطابق داده‌های رسمی پیمان تجارت اسلحه (ATT) در حال تداوم است و در حال حاضر ۲۳ کشور اروپایی موظف به تأمین مالی و نظامی رژیم صهیونیستی هستند. براساس گزارش مؤسسه SIRPI، سال ۲۰۲۳ کشور‌های اتحادیه اروپا ۶۵۵ مجوز برای صادرات اسلحه به اسرائیل را تصویب کردند که به ارزش کل ۹۴۸ میلیون یورو بود. در این میان آلمان با ۳۲۶ میلیون یورو صادرات اسلحه در صدر است و پس از آن یونان (۱۸۳ میلیون یورو)، فرانسه (۱۶۷ میلیون یورو) و رومانی (۵۹ میلیون یورو) رژیم صهیونیستی را تأمین مالی می‌کنند. در رابطه با فرانسه و ارتباطاتش با رژیم باید گفت در اواخر اکتبر ۲۰۲۳، فرانسوی‌ها ۱۰۰ هزار گلوله مهمات مسلسل به رژیم صادرکردند.

آلمان بزرگ‌ترین تامین‌کننده تسلیحات رژیم در اروپا

گرچه آلمانی‌ها با هولوکاست، محکوم به نسل‌کشی نزدیک به شش میلیون یهودی اروپایی در اردوگاه‌های مرگ آلمان نازی هستند، اما جالب است که حاکمیت فعلی آلمان ازجمله کشور‌هایی است که در بین اروپایی‌ها بیشترین حمایت را از موجودیت و حتی جنایت‌های صهیونیست‌ها داشته است. بررسی‌ها نشان می‌دهد از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴، آلمان حدود یک‌سوم از تأمین تسلیحات ورودی اسرائیل را تأمین کرده است که عمدتاً شامل ناو‌های جنگی و زیر دریایی می‌شود؛ چراکه بنابر توافقات پس از جنگ جهانی دوم، تأمین مالی این بخش را برعهده گرفته است. گفتنی است آلمان با تأمین حدود ۳۰ درصد از تسلیحات صهیونیست‌ها، یکی از عناصر تأمین‌کننده جدی به شمار می‌آید.

طبق آخرین آمار‌های جهانی، این کشور در سال ۲۰۲۳ معادل ۳۲۶.۵ میلیون یورو (۳۵۳.۷ میلیون دلار) تجهیزات و تسلیحات به اسرائیل تحویل داده است. همچنین اعلام شد که آلمان حدود ده هزار گلوله تانک برای اسرائیل تأمین خواهد کرد. بر اساس وزارت فدرال همکاری اقتصادی و توسعه (BMZ)، آلمان اجزای سیستم‌های دفاع هوایی و تجهیزات ارتباطی به اسرائیل ارائه می‌دهد. تسلیحات صادرشده شامل ۳۰۰۰ سلاح ضد تانک قابل حمل و ۵۰۰ هزار گلوله برای سلاح‌های خودکار یا نیمه‌خودکار بوده است. بیشتر مجوز‌های صادرات برای وسایل نقلیه زمینی و فناوری توسعه، مونتاژ، نگهداری و تعمیر تسلیحات صادر شده است. در سپتامبر ۲۰۲۴، گزارشی از خبرگزاری رویترز نشان داد که صادرات تسلیحات به اسرائیل از آلمان در سال ۲۰۲۴ به دلیل چالش‌های قانونی کاهش یافته است. با این حال، در اکتبر ۲۰۲۴، داده‌های وزارت امور خارجه آلمان نشان داد که این کشور در سه ماه گذشته ۱۰۰ میلیون دلار صادرات نظامی را مجاز کرده است. بین اوت و اکتبر ۲۰۲۴، آلمان تسلیحاتی به ارزش ۹۴ میلیون یورو به اسرائیل فروخته است. در اکتبر ۲۰۲۴، رهبر CDU، فریدریش مرز، با موفقیت از دولت آلمان خواست تا تحویل تسلیحات به اسرائیل را از سر بگیرد، از جمله قطعات یدکی برای تانک‌ها.

تامین کنندگان سلاح‌های اسراییل کدام کشور‌ها هستند؟

تصویر روز
خبر های روز