به روز شده در: ۲۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۵
کد خبر: ۷۰۱۷۳۸
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۸ - ۲۱ تير ۱۴۰۴

هیچ فرد مطلعی در خصوص ورود کاترین شکدم به ایران وجود ندارد؟

روزنو :در سال ۱۳۹۶ زمانی که ابراهیم رییسی به عنوان تولیت آستان قدس رضوی برای انتخابات ریاست‌جمهوری کاندیدا شد، مصاحبه‌ای در زمان تبلیغات انتخاباتی با کاترین شکدم داشته است. این مصاحبه از تلویزیون آرتی روسیه پخش شد.

حدود چهار سال بعد از آن مصاحبه، خانم شکدم در یادداشتش برای تایمز اسراییل، ابراهیم رییسی را متهم به «جاه‌طلبی» کرد و نوشت که او اهمیت قدرت، استراتژی و نیاز به جلب نظر بین‌المللی را برای رسیدن به اهدافش درک می‌کند و متفاوت از دیگر اهالی حوزه است.

هیچ فرد مطلعی در خصوص ورود کاترین شکدم به ایران وجود ندارد؟

به گزارش روز نو بعد از خروج از ایران، شکدم مدعی شد که این مصاحبه با هماهنگی نادر طالب‌زاده انجام شد، اما آرتی روسیه از او خواست که مصاحبه را برای پخش به آنها بدهد.

نادر طالب‌زاده بعد از علنی شدن موضوع در این باره توضیح داد که «کاترین شکدم را من به ایران دعوت نکردم. او مهمان کنفرانس فلسطین و جزو ۶۰۰ مهمانی بود که از آنجا دعوت شده بودند و با تایید سیستم دعوتی آنها و چک و بازرسی آنجا به ایران آمد و ما پیش از این او را نمی‌شناختیم. خانم شکدم نامه‌ای از شبکه روسی آرتی داشت که در آن درخواست کرده بود تا با رییسی صحبت کند. من نیز بر اساس وظیفه و از آنجایی که در تیم حمایت از رییسی بودم با مشورتی که با دوستان انجام دادم، اجازه گفت‌و‌گو برای او گرفتم. گفت‌وگوی او با رییسی در زمان خودش یک گفت‌وگوی خوب بود، چرا که بر مبنای این موضوع بود که چرا آقای رییسی بهترین کاندیدای ریاست‌جمهوری در آن زمان است».

شکدم ۴۳ ساله از خانواده‌ای یهودی‌تبار براساس گفته‌های خودش و البته روایت‌هایی که در سال‌های پایانی دهه ۹۰ از او در رسانه‌های داخلی منتشر شد بعد از ازدواج در ۱۸ سالگی با مردی یمنی مسلمان شد. درباره زندگی شخصی او همین اندازه می‌دانیم که در دوران دانشگاه با همسر سابقش که مردی سنی و یمنی بوده آشنا شده و ازدواج کرده و سال‌ها در یمن زندگی کرده است. از سال ۱۳۹۴ پایش به رسانه‌های اصولگرا باز شد. چهره‌ای اروپایی مسلمان شده که با حجاب به عنوان تحلیلگر مهمان پرس‌تی‌وی و بسیاری از رسانه‌های اصولگرای دیگر شد و مکررا سیاست خارجی ایران و محور مقاومت را تایید می‌کرد.

اسفند ۱۴۰۰، اما به یک‌باره ورق برگشت. انتشار یادداشتی از او در روزنامه جروزالیم پست نشان داد داستان زن مسلمانی که در مقابل دوربین‌های صداوسیما روی خروجی رسانه‌های اصولگرا تبلیغ و برجسته می‌شد ابعاد پنهان دیگری پیدا کرد. شکدم به یک‌باره نویسنده روزنامه اسراییلی شد و در مطلبش ایران و ایرانیان را متهم به یهودی‌ستیزی کرد و مهم‌تر از آن ماهی اصلی را به قلاب رسانه‌های اسراییلی انداخت؛ ایران در حال ساخت بمب هسته‌ای است و با یهودیان نیز مشکل دارد.

ویژه روز
تصویر روز
خبر های روز