به روز شده در: ۲۱ تير ۱۴۰۴ - ۲۲:۵۰
کد خبر: ۷۰۱۸۴۲
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۷ - ۲۱ تير ۱۴۰۴

بمب‌افکن B-۲ با یکبار سوختگیری چه مقدار پرواز می‌کند؟

روزنو :آیا می‌دانید بمب افکن B-۲ با یکبار سوختگیری چه مقدار پرواز می‌کند؟ برد پروازی این بمب افکن واقعاً اعداد شگفت‌انگیزی هستند.

گجت نیوز: آیا می‌دانید بمب افکن B-۲ با یکبار سوختگیری چه مقدار پرواز می‌کند؟ برد پروازی این بمب افکن واقعاً اعداد شگفت‌انگیزی هستند.

1

بمب‌افکن B-2 یکی از شناخته‌شده‌ترین هواپیماهای تاریخ نظامی ایالات متحده به شمار می‌آید. این بمب‌افکن دوربرد و سنگین، که قابلیت پرواز در تمامی ارتفاعات را دارد، به دلیل توانمندی در عبور از سامانه‌های پدافند هوایی به‌عنوان نماد برتری پنهان‌کاری تحسین شده است. به همین دلیل، این هواپیما که توسط شرکت Northrop Grumman ساخته شده، گزینه اصلی ارتش آمریکا برای انجام حملات در عمق مناطق دشمن محسوب می‌شود.

برد پرواز بمب افکن B-2 با یکبار سوختگیری چقدر است

ایالات متحده در عملیات‌های مختلفی از بمب‌افکن B-2 استفاده کرده است، اما چه ویژگی‌هایی موجب شده‌اند که این پرنده به یکی از برترین بمب‌افکن‌های ارتش آمریکا تبدیل شود؟ نیروی هوایی ایالات متحده موفقیت این هواپیما را ناشی از ترکیبی منحصربه‌فرد از ویژگی‌های پنهان‌کاری پیشرفته، طراحی آیرودینامیکی ویژه، برد بلند و توان حمل بار زیاد می‌داند. B-2 قادر است تا 11 هزار کیلومتر را بدون توقف طی کند و به همین دلیل یکی از ابزارهای اساسی در نمایش قدرت آمریکا در خارج از مرزها محسوب می‌شود؛ تا جایی که تقریباً در تمامی نبردهای مهم این کشور از زمان آغاز به کارش حضوری مؤثر داشته است.

2

در عملیات‌های بمباران، فاکتور مسافت نقش تعیین‌کننده‌ای دارد. قابلیت B-2 برای پرواز در مسیرهای طولانی بدون شناسایی، آن را به ابزاری منحصربه‌فرد در استراتژی‌های نظامی ایالات متحده تبدیل کرده است. با توان پرواز 11 هزار کیلومتر (6 هزار مایل دریایی) بدون سوخت‌گیری، این هواپیما می‌تواند مسافت بین فرودگاه JFK نیویورک و هیترو لندن را رفت و برگشت تنها با یک بار سوخت طی کند. با این حال، سوخت‌گیری هوایی جزئی حیاتی در انجام بسیاری از مأموریت‌های B-2 به شمار می‌آید. با تنها یک بار سوخت‌گیری، برد عملیاتی آن به 19 هزار کیلومتر (10 هزار مایل دریایی) می‌رسد که بیش از مسافت بین نیویورک و سیدنی در استرالیا است.

 

آنچه B-2 را از دیگر هواپیماهای مشابه متمایز می‌سازد، توانایی آن در طی این فواصل طولانی بدون آنکه دیده شود، است. این هواپیما از مواد کامپوزیتی تولید شده توسط شرکت بوئینگ ساخته شده و پوشش آن از رنگ جاذب امواج راداری است. طراحی خاص بدنه به شکل بال پرنده باعث کاهش سیگنال‌های مادون قرمز، صوتی، الکترومغناطیسی، بصری و راداری می‌شود که همین مسئله امکان عبور از سامانه‌های پیشرفته پدافند هوایی را برای آن فراهم می‌سازد.

46

این مزایا در آغاز عملیات آزادی پایدار در سال ۲۰۰۱ به اوج خود رسید، زمانی که ایالات متحده جنگ افغانستان را با اعزام ناوگانی از بمب افکن B-2 آغاز کرد و طولانی‌ترین مأموریت رزمی هوایی تاریخ را به ثبت رساند. شش فروند از این هواپیماها از پایگاهشان در ایالت میزوری پرواز کرده و پس از 44 ساعت پرواز رزمی بر فراز اقیانوس آرام و عبور از فضای پاکستان، یکی از تأثیرگذارترین بمباران‌های تاریخ معاصر آمریکا را انجام دادند. خدمه پروازی در پایگاه مشترک آمریکا-بریتانیا در جزیره دیه‌گو گارسیا در اقیانوس هند تعویض شدند و کل مأموریت 70 ساعت به طول انجامید، که نمایانگر برد استثنایی و توان پنهان‌کاری بی‌نظیر B-2 است.

سایر ویژگی‌های برجسته بمب افکن بی ۲

هواپیمای B-2 که با نام “Spirit” نیز شناخته می‌شود، با وجود اینکه تنها دو سرنشین دارد، ابعادی بسیار بزرگ دارد. ارتفاع آن به 5.2 متر، طول بدنه به 21 متر و فاصله دوسر بال آن به بیش از 45 متر می‌رسد. وزن حداکثری هنگام برخاست آن برابر با 152 تن است. نیروی پیشران آن توسط چهار موتور توربوفن General Electric F118-GE-100 تأمین می‌شود که مجموعاً 69,200 تن تراست تولید می‌کنند. اگرچه سرعت آن از جنگنده‌هایی نظیر F-22 Raptor کمتر است، اما B-2 Spirit قادر است به سرعتی نزدیک به 0.95 ماخ در ارتفاع 12000 متر برسد که معادل حدود 1000 کیلومتر بر ساعت است.

B-2 همچنین عنوان گران‌قیمت‌ترین هواپیمای تاریخ را از نظر هزینه ساخت هر فروند به خود اختصاص داده و تولید هر نمونه از آن برای آمریکا 2.13 میلیارد دلار هزینه در برداشته است. اولین پرواز آن در سال 1989 انجام شد و در سال 1993 به نیروی هوایی تحویل داده شد. این پرنده ابتدا برای حمل کلاهک‌های اتمی در برابر سامانه‌های پیشرفته دفاع هوایی اتحاد جماهیر شوروی طراحی شده بود. در حالی که سفارش اولیه آن شامل 132 فروند بود، این پروژه در نهایت به دلیل پایان جنگ سرد تغییر مسیر داد و تولید آن به 21 فروند محدود شد که اکنون تعداد آن به 19 کاهش یافته و بیشتر در مأموریت‌های غیرهسته‌ای به‌کار گرفته می‌شود.

از نخستین مأموریت عملیاتی خود که پروازی 31 ساعته از پایگاه هوایی وایتمن در میزوری تا کوزوو و بازگشت بود، B-2 Spirit نقش محوری در اکثر درگیری‌های نظامی ایالات متحده ایفا کرده است. در جریان جنگ کوزوو، این هواپیما با وجود انجام تنها یک درصد از کل مأموریت‌ها، مسئول نابودی یک‌سوم اهداف مورد نظر آمریکا بود و به این ترتیب حضور پررنگ خود را در معادلات نظامی جهانی اعلام کرد. با گذشت 35 سال از آغاز فعالیت، B-2 همچنان بخش مهمی از راهبرد نظامی آمریکا باقی مانده و به اجرای بزرگ‌ترین عملیات خود ادامه می‌دهد.

ویژه روز
تصویر روز
خبر های روز