گرانترین غذای تاریخ به مبلغ؛ ۴۵۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان چه کسانی میل کردند؟! نوش جان!

گرانترین غذاهای دنیا معمولا ترکیبی از مواد اولیه بسیار کمیاب، خاص و با کیفیت بالا هستند که به دلیل سختی تهیه یا تولید آنها قیمت بسیار بالایی دارند. در این مقاله یکی از گرانترین غذاهای میلیارد دلاری جهان را برایتان آوردهایم که افراد خاص و ثروتمند دنیا از جمله رونالدو و جنیفر لوپز آن را چشیدهاند.
به گزارش روز نو، تمام غذاهای گران دنیا علاوه بر طعم و مواد اولیه خاص، یک تجربه منحصربهفرد از لذت غذا خوردن را بری مشتریان خود ایجاد میکنند که هر کدام به نوعی نمایانگر فرهنگ و دسترسی به مواد کمیاب است.
درست است که برای بسیاری از ما دسترسی به این غذاهای گران قیمت و لوکس امکان پذیر نیست، اما آگاهی از وجود چنین غذاهایی و طرز تهیه آنها میتواند افق دید ما را نسبت به تلاش انسانهای دنیا برای خلق طعمها و مزههای جدید و متفاوت گسترش دهد. در حقیقت، تهیه این غذاها به دلیل استفاده از مواد اولیه کمیاب و خاص، کار سادهای نیست و به منابع مالی و دسترسیهای خاص نیاز دارد.
این خوراکیها به گونهای طراحی شدهاند که تنها گروه خاصی از افراد با توان مالی بالا قادر به تجربه طعمهای بی نظیر آنها هستند. اما دانستن این که در خلق چنین غذاهایی چقدر سختی و تلاش نهفته است، به ما یادآوری میکند که باید قدر طعمهای سادهتر و تجربیات دست یافتنی خود را بیش از پیش بدانیم.

سوشی بلو فین (Bluefin Tuna Sushi)
قیمت: تا ۴.۶ میلیون دلار برای یک قطعه
خاستگاه این غذا: ژاپن
علت گرانی غذا: این سوشی از ماهی بلو فین تون تهیه میشود که یکی از نادرترین و گرانترین ماهیها در جهان است. این ماهی به طور طبیعی در اقیانوسهای مختلف زندگی میکند، اما به طور خاص در سواحل ژاپن، ایالات متحده و کانادا صید میشود. در واقع از آنجا که صید، تهیه و خرید آن به دلیل محدودیتهای قانونی، زیست محیطی و اقتصادی سخت است موجب شده تا این ماهی کمیاب و گران باشد.
جالب است بدانید در سال ۲۰۱۹ یک بلو فین تون ۲۶۳ کیلوگرمی در یک حراجی ژاپنی به قیمت ۳.۱ میلیون دلار فروخته شد. البته این قیمتها برای کل ماهی است نه یک پرس سوشی خاص؛ یعنی قیمت برای مصرف کننده روی منوی رستوران ممکن است بسیار متفاوت باشد.
گوشت ماهی بلو فین تون دارای چربی زیاد و ماربینگ (چربی پراکنده در گوشت) است که باعث میشود بافت گوشت آن نرم و لطیف باشد و طعم بسیار غنی و لذیذ آن موجب شده تا طرفداران زیادی داشته باشد.

طرز تهیه
در رستورانهای لوکس ژاپنی معمولا از گوشت تازه و درجه ماهی بلو فین تون برای درست کردن سوشی ادوما یا ساشیمی استفاده میکنند. ماهیها معمولا فریز نشده هستند تا طعم و بافت طبیعی آنها حفظ شود. برای درست کردن سوشی معمولا از قسمتهای خاص ماهی مانند فیله، ریب آی (گوشت دنده) و تونا استفاده میشود. ماهی باید توسط یک شف سوشی ماهر فیله شود. جالب است بدانید برای فیله کردن ماهی بلو فین تون شفها در ژاپن آموزشهای خاصی میبینند. گوشتها باید کاملا از استخوانها و پوست تمیز شوند. باید دقت ویژهای برای برداشتن استخوانها و چربیهای اضافه صورت گیرد.
برای تهیه سوشی بلوفین تون یا ساشیمی بلو فین تون بسیاری از رستورانهای ژاپنی، ماهی را به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در شرایط خاص و دمای پایین نگهداری میکنند. این روش به افزایش عمق طعم و بافت کمک میکند. فرآیند پیر شدن باعث میشود گوشت نرمتر شود و طعمی غنیتر پیدا کند.
این سوشی معمولا با سس سویا، واسابی تازه و زرده تخم مرغ سرو میشود. در برخی رستورانها ممکن است کمی یوزو (مرکبات) به گوشت اضافه کنند تا طعم تازه تری به ماهی بدهد.
اما برای ساشیمی معمولا از نمک دریایی و سس سویا استفاده میکنند. در برخی رستورانها نیز از سس مایونز یامابوشی یا پودر کاری سفید به عنوان چاشنی استفاده میشود.
در درست کردن سوشی مقدار برشها باید دقیق باشد. شف سوشی باید گوشت ماهی را به قطعات نازک و دقیق برش بزند. هر قطعه باید به گونهای باشد که با یک لقمه قابل خوردن باشد.
سشی ادوما باید همراه با برنج خورده شود. این برنج به طور معمول با سرکه برنج، شکر و نمک مخلوط میشود و به خوبی در کنار ماهی قرار میگیرد.
هر قطعه ساشیمی بلو فین تون معمولا در ظرف چینی با کمی سس سویا و واسابی برای تعادل طعمها سرو میشود.
در برخی رستورانها از ورقههای طلا یا شیرینیهای ریز برای تزیین سوشی استفاده میکنند.
جالب است بدانید در برخی رستورانهای حرفهای ژاپنی، از چای سبز یا یاسمین برای شستن دهان بعد از هر لقمه استفاده میشود تا طعم تازهتر و خالص تری از ماهی احساس شود.
معمولا برای درست کردن سوشی یا ساشیمی از ماهی بلو فین تن به صورت خام یا کمی گریل شده استفاده میشود. این ماهی میتواند روی گریل یا تابه نیز سرخ شود تا سطح آن یک لایه طلایی شود در حالی داخل ماهی به صورت نیم پخته باشد. در این روش آماده سازی طعم طبیعی ماهی به خوبی نمایش داده میشود و با انواع سسهای مخصوص سرو میشود.
سلبریتیهایی که طعم سوشی بلو فین را چشیدهاند
بسیاری از رستورانهای لوکس و درجه یک ژاپن این نوع ماهی را برای جلب توجه مشتریان خاص و ثروتمند استفاده میکنند. به عنوان مثال چهرههای معروف دنیا از جمله کریستیانو رونالدو، لئوناردو دی کاپریو، جرج کلونی، کیم کارداشیان و جنیفر لوپز این سوشی را امتحان کردهاند. از آنجا که بلو فین تون یکی از گرانترین غذاها در جهان است، بسیاری از افرادی که به نبال تجربههای غذایی خاص و لوکس هستند، این ماهی را در منوی خود دارند.
